PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
A Flextronics megtámadja a kaliforniai esküdtszék döntését
2003.09.26. elektronikai ipar/Flextronics forrás: PeppeR
A Flextronics International Ltd. (Nasdaq: FLEX) bejelentette, hogy megdöbbentette a kaliforniai Orange County megye esküdtszékének a Flextronics céget elmarasztaló mai döntése, amely összesen 934 millió USD - egy 931 millió USD összegű büntető kártérítést tartalmazó - kártérítést ítélt meg a Beckman Coulter cégnek a két vállalat gyártási együttműködési szerződése kapcsán felmerült, eredetileg 2,2 millió USD kártérítési igénnyel indult jogvitában
  A Flextronics International Ltd. (Nasdaq: FLEX) bejelentette, hogy megdöbbentette a kaliforniai Orange County megye esküdtszékének a Flextronics céget elmarasztaló mai döntése, amely összesen 934 millió USD - egy 931 millió USD összegű büntető kártérítést tartalmazó - kártérítést ítélt meg a Beckman Coulter cégnek a két vállalat gyártási együttműködési szerződése kapcsán felmerült, eredetileg 2,2 millió USD kártérítési igénnyel indult jogvitában. "Úgy gondoljuk, hogy az ítéletet nyilvánvalóan nem támasztják alá sem a tények, sem a törvények, és hogy a kiszabott büntető kártérítés túlzó és indokolatlan, mivel az esküdtszék mindössze 3,0 millió USD összegű tényleges szerződéses és szerződésszegésből fakadó kárt állapított meg a Beckman javára" - jelentette ki Michael Marks, a Flextronics vezérigazgatója. A Flextronics úgy látja, hogy meg kell támadnia ezt a végzést, mivel az Kalifornia állam törvényeibe ütközik, továbbá sérti a Flextronics megfelelő eljáráshoz való jogát, amelyet tartalmaz mind az állam, mind az Egyesült Államok alkotmánya. Az Egyesült Államok legfelső bírósági döntéseinek Kaliforniában történő alkalmazására vonatkozó szabályozás általános jelleggel kimondja, hogy a büntető kártérítés a szerződésszegés okozta tényleges megtérítendő kárnak legfeljebb négyszeresét teheti ki. Ebben az esetben az esküdtszék mindössze 800.000 USD szerződésszegésből fakadó kárt állapított meg, ami azt jelenti, hogy ha a bíróság egyáltalán kiszab büntető kártérítést, annak összege akkor is legfeljebb 3,2 millió USD lehet, szemben a kiszabott 931 millió USD összeggel. "Feltett szándékunk, hogy erőteljesen védekezni fogunk ez ellen a szélsőséges esküdtszéki döntés ellen, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy a további eljárás ezt a büntetést csaknem teljes egészében vissza fogja vonni" - folytatta Marks. Az ügyet tárgyaló bíró az esküdtszék döntését követően még nem hozta meg ítéletét, és a Flextronics a tárgyalás után megfelelő indítványok benyújtására készül az esküdtszéki döntés korrigálása és szükség esetén megfellebbezése céljából. A döntés különösen azért volt meglepő, mert a Beckman tanúinak vallomása alapján a Flextronics nem követett el szándékos szerződésszegést az együttműködés során, amelyből 3 év alatt 20 millió USD alatti árbevétele származott. A tárgyalás során a bíróság számos jogi hibát vétett, amelyek miatt a Flextronics véleménye szerint a fellebbviteli tárgyalásnak vissza kell majd vonnia ezt a büntetést; a bíróság nem engedélyezte a Flextronics cégnek olyan perdöntő bizonyítékok benyújtását, amelyek cáfolták volna a Beckman szerződésszegésre alapozott kártérítési igényét (ezen alapult a büntető kártérítés), továbbá hibásan instruálta az esküdtszéket a törvényekről. "Az a tény, hogy egyáltalán meg lehetett hozni ezt az irracionális döntést, a későbbi felülbírálástól függetlenül bizonyítja, hogy reformra szorul a jogrendszer, amelyben az esküdtszékek abszurd büntető kártérítéseket szabhatnak ki" - jegyezte meg Marks.

 A jelen sajtóközlemény előre tekintő állításokat tartalmaz a szövetségi értékpapírtörvények értelmében, és az azokban megfogalmazott védelmek hatálya alá esik. Ezek az előre tekintő állítások többek között a Flextronics fellebbezésére és a peres eljárás végső ítéletére vonatkozó állításokat tartalmaznak. Ezek az előre tekintő kijelentések kockázatokkal és bizonytalanságokkal terheltek, amelyek hatásaként a tényleges eredmények jelentősen eltérhetnek az előre tekintő kijelentések szerintiektől. Ilyen kockázat többek között az, hogy a bíró kedvezőtlenül bírálja el a Flextronics ítélet előtt benyújtott indítványait, valamint az, hogy a fellebbezés a Flextronics számára kedvezőtlen ítéletet fog eredményezni. A jelen sajtóközleményben lévő előretekintő kijelentések a jelenlegi várakozásokon alapulnak, és a Flextronics nem vállal kötelezettséget ezen előre tekintő információk frissítésére.

 
<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004