PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Az organikus fejlődés nem elég a növekedéshez
2016.09.12. HR szolgáltatások/JobGroup forrás: PeppeR PR
Munkaerő-szolgáltatói fúzió: egyesül a Job Kft és a Ventiv Kft.  

Októberben fuzionál két jelentős magyarországi munkaerő-közvetítő és - kölcsönző cég, a Job Kft és a Ventiv Kft. Az immár több mint 2 milliárd forint forgalmú és 30 állandó munkatársat foglalkoztató JobGroup különböző szakterületeken a felsőfokú végzettséget igénylő munkakörök betöltésére koncentrál. A fúzió révén – a Job, a BrandJob és a Rehabjob tevékenységét összefogó, magyar tulajdonú cégcsoport – megerősíti helyét a piacvezető magyarországi HR szolgáltatók között.

  2016 októberétől a Job Kft. divíziójaként működik tovább a gyógyszeripari HR- szolgáltatások terén élenjáró Ventiv Kft.. A Ventiv beolvadása révén a Job egy, a magyar gazdaság szempontjából jelentős húzóágazat, a gyógyszeripar és az egészségügy területén kerül erős pozícióba.  

„A közhiedelemmel ellentében a munkaerő-kölcsönzés távolról sem egyenlő fizikai dolgozók tömeges méretekben történő kampányszerű foglalkoztatásával” – mondja Dobár Attila, a Job Kft. ügyvezető igazgatója. „A munkaerő-kölcsönzés egyike az ügyfeleknek rugalmasságot és költséghatékonyságot biztosító korszerű HR-megoldásoknak. Ez az eszköz a vezetői munkakörök esetében is képes a hagyományos foglalkoztatás biztonságát a kölcsönzötti lét rugalmasságával ötvözni, ezzel pedig a munkavállaló és a munkaadó egyaránt jól jár. Több mint 300 kölcsönzött munkatársunk zöme évek óta élvezi ennek a megoldásnak az előnyeit.”  

„Még számunkra is meglepő volt, amikor néhány éve egy nemzetközi gyógyszeripari cég nemcsak a teljes magyarországi csapat, hanem az első számú vezető kölcsönzésével is megbízta cégünket” – teszi hozzá Tál Mariann, a Ventiv Kft. ügyvezető igazgatója. „Sőt, az irodabérléstől a cégautólízingig minden, a vezetők és az orvoslátogatók foglalkoztatásával, és a cég működtetésével összefüggő teendőt mi végeztünk. Az általunk kölcsönzött munkatársak pontosan ugyanazoknak a szigorú követelményeknek felelnek meg, mint a cég által közvetlenül foglalkoztatottak, ez pedig az egészségügy területén a szabályok és előírások maradéktalan betartása miatt különösen fontos. Nem véletlen, hogy azóta is folyamatosan kölcsönzünk közép- és felsővezetőket, valamint magasan képzett, speciális munkakört betöltő munkatársakat.”

A tapasztalatok szerint a kölcsönzés gyakran jelent kiutat akkor is, ha egy cégnek - a szigorú létszámgazdálkodás vagy a tőzsdei kontroll következtében - nincs módja létszámbővítésre. Az ilyen helyzetekben a cég anélkül tud felkészült és megfelelően képzett munkatársakra szert tenni, hogy foglalkoztatásuk a pénzügyi eredményességet rontaná.  

A fúziót várhatóan megkönnyíti, hogy a két cég tevékenység-portfóliója hasonló, és mindketten átfogó HR-szolgáltatások keretében szolgálják ki ügyfeleiket. A Ventiv a kölcsönzés mellett a közvetítést, a HR tanácsadást, sőt akár teljes értékesítési csapatok kiszervezését is végzi, mindehhez teljeskörű munkaügyi adminisztrációt is biztosít. A három önálló cégből álló JobGroup már eddig is jócskán épített a területek „átjárhatóságára”.  

„Számunkra a fúzió tovább erősíti a JobGroup sokszínűségéből fakadó erejét. A Ventiv révén egy húzóágazat, a gyógyszeripar munkaerőgondjainak megoldásához tudunk hozzájárulni, a toborzást a munkáltatói márkaépítéssel és a toborzási hatékonyság növelésével támogatja majd a BrandJob. A RehabJob és a Ventiv közösen pedig már az egészségügyi és a szociális szféra egy hatalmas szeletét képes lefedni. Szerintünk a mai piaci körülmények között egy magyar tulajdonú vállalat nem szabad, hogy csak az organikus fejlődésben gondolkodjon, ehhez túlságosan kialakult, beállt a piac. Reményeink szerint a mostani fúzió is azt igazolja, hogy a szakértelem megsokszorozásával, a szinergiák erősítésével, ugyanakkor a felesleges párhuzamok kiküszöbölésével új piaci lehetőségeket lehet megnyitni” – mondta Dobár Attila.  

A JobGroupról  

A magyar tulajdonban lévő JobGroup Magyarország egyik vezető HR tanácsadó és szolgáltató cégcsoportja. Az 1992-ben munkaerő közvetítésre és kölcsönzésre alakult Job Kft. előbb a call centereket üzemeltető Tele-Scope-pal bővült, majd a Rehabjob létrejöttével a magyar piacon újdonságszámba menően belevágott a megváltozott munkaképességűek integrálódásának segítésébe. Mára a Rehabjob amellett, hogy komplex integrációs programmal rendelkezik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának területén, minden hátrányos helyzetű vagy védett tulajdonságú munkavállalói csoporttal kapcsolatban nyújt tanácsadói szolgáltatásokat. A BrandJob létrejöttével és a TMP Worldwide-hoz történő csatlakozásával a 23 éves JobGroup képes arra, hogy a munkaerő keresésével és megtartásával kapcsolatos szolgáltatások széles körét nyújtsa mind az ép, mind a megváltozott munkaképességű munkavállalók számára. A teljeskörű személyzeti és HR tanácsadást nyújtó, magyar tulajdonban lévő cégcsoport árbevétele 2015-ben meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004