PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Elektronikus útdíj matrica Romániában
2010.11.04. számítástechnika/Zebra Technologies forrás: PeppeR
Október 1-től Romániában elektronikus útdíj-matrica rendszert vezettek be. A többek között mintegy 320 kilométernyi autópályával rendelkező dél-keleti szomszédunknál a rendszerben az elektronikus regisztrálás a korábbi, ablakra ragasztott matricákat váltja fel. A nemzeti úthálózat egész területére bevezetett új rendszertől a döntéshozók az adminisztráció lényeges csökkenését és az árbevétel 20%-os növekedését remélik. A rendszer egyik kulcselemét a Zebra Technologies nyomtatói alkotják.
 

Az egy hónapja bevezetett új rendszer részben a Zebra Technologies által szállított mintegy 1500 új mobilnyomtatóra épül, amelyek a benzinkutaknál, információs irodákban és ügyfélszolgálatoknál kerültek kihelyezésre. A román közlekedési minisztérium választása azért esett a P4T mobil termo-transzfer nyomtatókra, mert ezek révén az ügyfelek az útdíj kifizetésekor időtálló elismervényt kapnak, amelyet szükség szerint akár évekkel később is be tudnak mutatni. A terminálokhoz kapcsolódó mobil nyomtatók egyébként a benzinkutak számítógépeitől elkülönülten működnek, azokat nem kellett az eladási pontok meglévő számítógépes rendszerébe integrálni. Ráadásul a rendszert összekötő online kapcsolat az eladási adatok és a szükséges információk azonnali frissítését teszi lehetővé.

Az útdíjat a mintegy 320 kilométernyi autópályán túl a nemzeti úthálózat teljes egészén fizetni kell. Az útdíj megfizetésének a rendszámok alapján történő ellenőrzése a folyamatosan bővülő számú fix- és mobilkamera hálózaton alapul. A kamerák adataikat a központi számítógépbe továbbítják, ahol megtörténik a rendszámok és fizetési adatok egybevetése.

"A közlekedési minisztérium nyilatkozatai alapján belátható időn belül megtérül a rendszer kiépítésére fordított pénz." – mondta Halász Árpád, a Zebra Technologies Romániáért is felelős regionális igazgatója."Eszerint már az első napon mintegy 800.000 euro értékben vásároltak e-matricát az autósok, ami a teljes beruházása összeg 10%-át tette ki. Ez alapján már most is látszik, hogy várhatóan lényegesen megnő a román államnak a matrica eladásokból származó bevétele. A minisztérium nem véletlenül döntött egy új rendszer bevezetéséről: a bliccelők korábban 50%-ra becsült arányát drasztikusan vissza akarja szorítani. Az így keletkező többletbevétel alapján pedig már belátható időn belül megtérül a rendszer kiépítésére és üzemeltetésére fordított összeg" – mondta Halász Árpád.

A Zebra Technologies társaságról
A Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA) innovatív és megbízható on-demand nyomtatási megoldásai a világ 100 országában támogatják a vállalatokat üzletmenetük fejlesztése és a biztonság növelése terén. A Fortune 500 lista vállalatainak több mint 90 százaléka használ Zebra márkájú nyomtatókat. A Zebra vonalkódokat, intelligens címkéket, nyugtákat és kártyákat előállító hőnyomtatói számos alkalmazással együttműködve hozzájárulnak a biztonságos működéshez, növelik a hatékonyságot, emelik a minőséget, csökkentik a költségeket és javítják az ügyfélkiszolgálás színvonalát. A vállalat eddig több mint 5 millió nyomtatót – köztük RFID és vezeték nélküli mobil megoldásokat – értékesített, emellett ZebraDesigner™ címkeformázó szoftverek, ZebraLink™ csatlakozási megoldások, eredeti Zebra™ kellékanyagok, valamint ZebraCare™ szolgáltatások és támogatási konstrukciók forgalmazásával is foglalkozik. A Zebra vonalkód-, kártya- és RFID-termékeiről a http://www.zebra.com webhely szolgál bővebb tájékoztatással.

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004