PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Az elkövetkező évtized kihívásairól vitázik a Corvinus MBA alumni szervezete - Fordított agyelszívás segíti az üzleti képzést
2010.05.27. oktatás/Corvinus MBA alumni forrás: PeppeR
Mintegy 120 egykori diák részvételével május 27-én alakul meg a Corvinus School of Management MBA képzésének öregdiák szervezete. A céljául a szakmai igényesség növelését, a gazdasági és társadalmi párbeszéd növelését, valamint a kapcsolatépítést kitűző szervezet azokat tömöríti, akik 2004, a Corvinus Egyetem angol nyelvű MBA programjának megindítása óta az oktatást sikeresen befejezték. A nemzetközileg is elismert képzés keretében a hallgatók a közép-kelet európai régió sajátosságaira építő tudásra tesznek szert.
 

„Az elveszett évtized” címen kerül megrendezésre az a szakmai konferencia, amely egyben a Corvinus School of Management MBA képzése alumni csoportjának megalakulásául is szolgál. A konferencia kiemelt előadója Dr. Bienerth Gusztáv, az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke, aki nemcsak az elmúlt évtized gazdaságpolitikai és gazdasági hibáit és erényeit veszi górcső alá, hanem azt is elemzi, hogy milyen tanulságok vonhatóak le az elkövetkező évtized teendői szempontjából. Az előadást panelbeszélgetés követi, melyet dr. Bod Péter Ákos, a Corvinus egyetem tanszékének vezetője irányít.

Az angol nyelvű MBA képzés színvonalát jelzi az a tény jelzi, hogy a program elnyert a brüsszeli központú, a kiemelkedő színvonalú üzleti oktatás legjobb intézményeit hitelesítő EFMD (European Foundation for Management Development) akkreditációját. A program különlegessé, hogy kifejezetten régió-specifikus képzést nyújt, ami biztosítja, hogy az itt végzők a régióban közvetlenül használható tudásra tegyenek szert. A hallgatók közül egyre többen érkeznek külföldről, így többek között Szlovákiából, Németországból, Oroszországból és az USA-ból, de a programnak már chilei és indiai hallgatói is voltak. Az angol nyelven zajló képzés 20 fős csoportokban, a vezető amerikai egyetemek, így a Harvard és a Yale képzésének mintájára és tananyagát követve került kialakításra. A modulvezetők és az állandó tanárok mellett többek között angol, amerikai és belgiumi vendégprofesszorok, illetve regionális cégek vezetőinek előadásai gazdagítják a programot, a nemzetközi tudás halmaznak köszönhetően egyfajta "fordított brain drain" (fordított agyelszívás) zajlik. Évről évre sokan vállalkoznak arra, hogy életükből 2 évet a posztgraduális szint elérésére fordítsák, így az eddig végzett 5 évfolyamon mintegy 120-an fejezték be tanulmányaikat.

A végzett diákok a további szakmai fejlődés lehetősége, a kapcsolatok megtartása, és az egyetem szakmai tevékenységének támogatása miatt hozták létre az alumni szervezetet. Azt tervezik, hogy a képzés során nyert tudást nemcsak saját pályájuk során, hanem a gazdaság és a társadalom ügyei iránt elkötelezett, kezdeményező tagjaiként is majd kamatoztatják.

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004