PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Új elnök a BSA Magyarország élén
2010.03.25. számítástechnika/BSA forrás: PeppeR
Új elnök irányítja ezentúl a Business Software Alliance (BSA) magyarországi tevékenységét. A világ legjelentősebb szoftvergyártóit tömörítő szervezet magyar tagozatának élén mostantól dr. Dzsinich Gergely, a Microsoft jogvédelmi területért felelős vezetőije áll.
 

"Mind a cégek, mind pedig az ország jövője szempontjából kiemelt jelentősége van annak, hogy Magyarországon megerősödjön a szellemi alkotások- és az oltalmukat biztosító jogok tisztelete" - mondta a BSA Magyar Bizottsága újonnan megválasztott elnöke. "Ez az egyik alapja és garanciája a kreatív szellemi tevékenység gazdasági hasznosításának. A szellemi alkotások, ennek természetesen részeként: a szoftverek védelemét biztosító jogszabályok következetes végrehajtásának határozott és tudatos erősítése szükséges a hatóságok valamint minden jogalkalmazó részéről. Nem elégedhetünk meg azzal, hogy itthon évek óta 42%-os szinten stagnál az illegális szoftverek aránya. Éppen ezért, a legálisan működő cégeknek több támogatást szeretnénk nyújtani, a szellemi tulajdont megsértő vállalatokkal szemben viszont – a hatóságoknak nyújtott szakmai támogatás révén – a határozott fellépést segítjük. El kell érni, hogy ne lehessen jogosulatlanul és törvénytelenül versenyelőnyhöz jutni. Meggyőződésünk, hogy többet kellene tenni. Hatékony lépések esetén néhány év alatt Magyarországon is az Európai Unió jelenlegi átlagára, 36%-os szintre lehetne visszaszorítani az illegális üzleti szoftverek arányát" - mondta dr. Dzsinich Gergely.

A BSA Magyar Bizottságának új elnöke 32 éves, jogi tanulmányait Budapesten és Salzburgban végezte. Másoddiplomáit a Cambridge-i egyetem szervezésében és a Pécsi Egyetem jogi karán szerezte, ahol ma az infokommunikációs szakjogász képzés oktatója. Magyarországi szakmai gyakorlatát az S.B.G.&K-és a Bérczes Ügyvédi Irodánál töltötte, ugyanakkor dolgozott a müncheni székhelyű Európai Szabadalmi Hivatalban, valamint a hannoveri Göhmann Ügyvédi Irodában is. Az ügyvédi talárt 2009. nyarán cserélte a Microsoft jogvédelmi területért felelős vezetői posztjára.

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004