PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Indul a hódismereti hónap
2010.01.26. kereskedelem/OBI forrás: PeppeR

Először Nyíregyházán csengetnek be az OBI és a WWF idei hódóráira

Január 27-én indítja az OBI Hungary és a WWF Magyarország a korábbi években már nagy sikert aratott hódóra-sorozatot, amelynek keretében idén 16 város mintegy 2300 általános iskolás diákja ismerkedhet meg Európa legnagyobb rágcsálójával. A természetvédelmi órákat január végétől február végéig tartják meg az OBI tizenöt vidéki áruházában, míg a budapesti helyszínek közül a Soroksári úti és a Fogarasi úti áruházakba várják az érdeklődő diákcsoportokat.

 

A WWF Magyarország az OBI kizárólagos anyagi támogatásával 1996-ban, Fülöp herceg jelenlétében indította el Magyarország első sikeres emlős-visszatelepítési programját. A visszatelepítések célja, hogy az eurázsiai hód, amely a 19. században több mint egy évszázadra eltűnt Magyarországról, ismét része legyen a hazai, ártéri élővilágnak. A hódtelepítési program befejezéseként 2008. októberében a Tisza mentén engedtek szabadon 14, Németországban vadon befogott eurázsiai hódot, ezzel a hazánkba visszatelepített hódok száma már meghaladta a 200-at. A program sikerének, a hazai szaporulatnak és a környező országokból történő természetes bevándorlásnak köszönhetően jelenleg több mint 500 hód él Magyarországon.

Az OBI és a WWF együttműködésének része, hogy az ország különböző városaiban lévő OBI áruházakban tartandó hódismereti órák keretében a hódok életmódjával, ezen keresztül pedig a természetvédelem fontosságával és eszközrendszerével is megismertetik az általános iskolás diákokat. Idén január 27. és február 26. között 16 város 17 áruházában zajlik az országos programsorozat.

Az órákon szerzett ismeretek alapján a diákok hódismereti totót tölthetnek ki. A helyes válaszokat visszaküldők között sorsolás dönti el, hogy melyik csoport vehet részt egy természetvédelmi osztálykiránduláson. A hódórákkal egy időben a WWF és az OBI szövegíró pályázatot indít, amelyre bármely iskolás korú gyermek a hódról szóló verssel, mondókával nevezhet. A pályázat célja, hogy ne csak a hóddal kapcsolatos ismeretek elsajátítására nyíljon lehetőség, hanem a természetvédelem kapcsán a gyerekek szabadon kibontakoztathassák fantáziájukat és alkotókedvüket is. Ha pedig esetleg valaki lemaradt a lehetőségről, idén már filmen is láthatja, mit érdemes tudni a hódokról.

Az OBI Hungary nem véletlenül támogatja a kezdetektől a WWF hódprogramját. Ezzel egy olyan ügyet karol fel, amely jól tükrözi a vállalat környezettudatos szemléletét, egyben minden városban lehetőséget ad elkötelezettségének bemutatására.

"Az OBI kiemelten fontosnak tartja a fiatal korosztály környezeti nevelésének ügyét, az áruházakban zajló környezetismereti órák erre különleges lehetőséget adnak. A hód ráadásul jelképként is fontos, hiszen egy családban élő, környezetét és otthonát tudatosan építő állatról van szó. Az ország legnagyobb otthonfejlesztési áruházláncában minden megtalálható ahhoz, hogy a hód példáját követve mindenki saját maga is tudja építeni és szépíteni otthonát, lakókörnyezetét."– mondta Illés Gyöngyi, az OBI magyarországi PR és marketingigazgatója.

"A sikeres hód-visszatelepítési program lezárulása után különösen fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogyan járulhatnak hozzá a hódok és környezetük védelméhez. A hódóra segítségével a gyerekek játszva megtanulhatják, milyen veszélyek leselkednek a hódokra, és hogyan lehet őket megvédeni."– tette hozzá Magyar Gábor, a WWF Magyarország igazgatója.

HÁTTÉRANYAG

A hódismereti órák megrendezésére 2010-ben az alábbiak szerint kerül sor:

Nyíregyháza: január 27.
Miskolc: január 28.
Eger: január 29.
Dunaújváros: február 2.
Budaörs: február 3.
Budapest XIV. Fogarasi út: február 4-5.
Szekszárd: február 9.
Siófok: február 10.
Kaposvár: február 11.
Nagykanizsa: február 12.
Tatabánya: február 16.
Szolnok: február 17.
Békéscsaba: február 18.
Szeged: február 19.
Kecskemét: február 23.
Budapest IX.Soroksári út: február 24.
Sopron: február 26.

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004