PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
A BSA üdvözli a kormányzatnak a szerzői jog védelmének erősítésére bejelentett lépéseit
2008.12.08. számítástechnika/BSA forrás: PeppeR
A Business Software Alliance (BSA) üdvözli azt a bejelentést, hogy a kormányzat által létrehozott Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) a jövőben prioritásként kezeli a szerzői jogi jogsértések elleni fellépéseket, és ezen belül a társadalmi tudatosságnövelő kezdeményezéseket. A BSA úgy véli, hogy csakis a kormányzat és az üzleti szféra összefogásával, a hamisításból fakadó veszélyek, kockázatok és károk társadalmi tudatosításával érhető el a jelenlegi helyzet kezelése. Ennek fontos elemei a HENT most közzétett állásfoglalásában megfogalmazott lépések.
 

"A kreatív és az informatikai iparágat sújtó hamisítás messze nem csak az érintett cégek gondja. Ha csak az üzleti szoftverek világát nézzük, az újonnan számítógépekre telepített üzleti szoftverek 42 %-os illegalitási aránya miatt az iparág cégei 2007-ben 125 millió dollár (mintegy 25 milliárd forint) bevételkiesést szenvedtek el. Az elmaradt jövedelem következtében ugyanakkor az állam több milliárd forint értékű járulék és adó befizetéstől esett el. Ugyanakkor, ha a kormányzat és az üzleti szféra összefogásának eredményeként a tervezett 10 százalékpontos javulást érnénk el, vagyis az illegális üzleti szoftverhasználatot 32%-ra tudnánk csökkenteni, akkor ezzel az IDC piackutató cég számításai szerint mintegy 1100 új, jól fizető munkahelyet jönne létre Magyarországon. Az iparág további 274 millió dollárral, vagyis mintegy 55 milliárd forinttal járulhatna hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez és 13 milliárd forint adó- és járulékbevételhez juttatná az országot." - mondta Sarlós Gábor, a BSA szóvivője.

Meggyőződésünk, hogy a HENT által december 8-án bejelentett két társadalmi tudatosságnövelő program, tájékoztató hangnemben igyekszik elérni a fenti célokat, mind az üzleti, mind a magánfelhasználói körben. A tájékoztató anyagok terjesztése és a vállalkozások könyvelőinek képzése egyaránt jól szolgálhatja a szoftverhasználat és gazdálkodás tudatosságának emelkedését.

A BSA és tagjai a jövőben is folytatják erőfeszítéseiket a szellemi tulajdonhoz fűződő jogok védelme, a szerzői jog fontosságának tudatosítása és általában az illegális szoftverhasználat visszaszorítása érdekében. A BSA abban bízik, hogy egyre több cégvezető ismeri fel, nem éri meg illegális szoftvert használni, hiszen ezzel mind a céget, mind pedig saját magát teljesen szükségtelenül teszi ki jelentős kockázatoknak. "Meggyőződésünk, hogy a mai világ gyorsan változó körülményei között a biztonság mindennél fontosabb értékké válik, ezt pedig illegálisan letöltött vagy saját gépről átmásolgatott szoftverekkel nem lehet megteremteni." - mondta Sarlós Gábor.

A BSA-ról

A Business Software Alliance (www.bsa.org) kiemelkedő szerepet játszik a biztonságos és jogkövető digitális világ kialakulásának elősegítésében. A BSA a világ kereskedelmi-szoftveriparág és a hardvergyártó partnerek szócsöveként képviseli tagjait a kormányokkal folytatott párbeszédben és általában a nemzetközi piacokon. Tagjai a világ egyik leggyorsabban bővülő iparágát képviselik. A BSA programjai a szerzői jogok védelmét, az informatikai biztonságot és az (elektronikus) kereskedelmet ösztönző oktatási és jogszabály-előkészítéssel kapcsolatos kezdeményezései révén elősegítik a technológiai innováció fejlődését. A BSA tagjai: Adobe, Altium, Apple, Attachmate, Autodesk, Avid, Babylon, Bentley Systems, CNC, Corel, Cyberlink, Dassault Systèmes, SolidWorks Corporation, Famatech, FrontRange Solutions, Graphisoft, LINKService, Mamut, Materialise Software, Microsoft, Mindjet, Monotype Imaging, O&O Software, Quark, Quest Software, Ringier-Informatik, Scalable Software, Siemens, Staff& Line, Symantec, Tekla és a The MathWorks.

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004