PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Becsengetnek az OBI és a WWF hódórájára
2008.01.16. kereskedelem/OBI forrás: PeppeR
Holnap reggel az OBI tavaly nyáron átadott szekszárdi áruházában kezdődik az idei hódóra programsorozat. Az OBI és a WWF Magyarország szervezésében zajló országos program keretében 16 város mintegy 2300 általános iskolás diákja ismerkedhet meg Európa legnagyobb rágcsálójával. A természetvédelmi órák január közepétől február végéig zajlanak az OBI tizenöt vidéki áruházában, valamint a budapesti áruházak közül a Soroksári úti, a Savoya parki és a Fogarasi úti áruházban. Az OBI dinamikus növekedésének köszönhetően három vidéki város új OBI áruháza - Szekszárd, Nyíregyháza, Sopron - is otthont ad majd a hódóráknak.
 

A WWF Magyarország az OBI kizárólagos anyagi támogatásával 1996-ban indította el hód-visszatelepítési programját Gemencen. A visszatelepítések célja, hogy az eurázsiai hód ismét része legyen a hazai, ártéri élővilágnak, ugyanis a hód a 19. században több mint egy évszázadra eltűnt Magyarországról. A kezdeti sikereket további telepítések követték a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, valamint a Tisza mentén. Legutóbb 2007. októberében a Dráva mentén engedtek szabadon 24, Németországból érkezett eurázsiai hódot. A hazánkba visszatelepített hódok száma már meghaladja a 200-at. A program sikerének, a hazai szaporulatnak és a környező országokból történő természetes bevándorlásnak köszönhetően jelenleg több mint 500 hód él Magyarországon.

Az OBI és a WWF együttműködésének része, hogy az ország különböző városaiban lévő OBI áruházakban hódismereti órák keretében a hódok életmódjával és a természetben betöltött szerepével is megismertetik az általános iskolás diákokat. Idén már 16 város 18 áruházában zajlik az országos programsorozat január-február folyamán.

Az órákon szerzett ismeretek alapján a diákok hódismereti totót tölthetnek ki. A helyes válaszokat visszaküldők között sorsolás dönti el, hogy melyik csoport vehet részt egy nemzeti parki osztálykiránduláson. A hódórákkal egy időben a WWF és az OBI szövegíró pályázatot is indít, amelyen az általános iskolások a hódról szóló verssel vehetnek részt, míg az egyes áruházak helyben hirdetnek rajzpályázatot. A pályázatok célja, hogy ne csak a hóddal kapcsolatos ismeretek elsajátítására nyíljon lehetőség, hanem a természetvédelem kapcsán a gyerekek szabadon kibontakoztathassák fantáziájukat és alkotókedvüket is.

"Nem véletlenül vagyunk a kezdetektől fogva a WWF hódprogramjának kizárólagos támogatója. Ezzel ugyanis egy olyan ügyet karolunk fel, amely jól tükrözi vállalatunk környezettudatos szemléletét, egyben minden városban lehetőséget ad elkötelezettségünk bemutatására. Kiemelten fontosnak tartjuk a fiatal korosztály környezeti nevelésének ügyét. Az áruházainkban zajló környezetismeret órák erre különleges lehetőséget adnak. A hód jelképként is fontos, hiszen egy családban élő, a környezetét és otthonát tudatosan építő állatról beszélünk, amely ráadásul egykor nagy számban élt Magyarországon. Az ország legnagyobb otthonfejlesztési áruházláncában minden megtalálható ahhoz, hogy a hód "példáját" követve mindenki saját maga is tudja építeni és szépíteni otthonát és lakókörnyezetét." - nyilatkozta Reiter László, az áruházlánc magyarországi ügyvezető igazgatója.

"A természet hosszú távú védelmének elengedhetetlen feltétele a társadalom környezettudatosságának növelése, amelyet a legjobb a gyerekeknél kezdeni. Az ő nyitottságukat és érdeklődésüket bizonyítja, hogy minden évben egyre több csoport jelentkezik a hódórákra." - adott hangot bizakodásának Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatója.

 

HÁTTÉRANYAG

A hódismereti órák megrendezésére 2008-ban az alábbiak szerint kerül sor:

Szekszárd                                      január 17.                 

Sopron:                                          február 15.

Dunaújváros:                                január 18.                

Budapest, IX., Soroksári út:         feb. 19.

Budaörs:                                        január 22.                 

Szolnok:                                        február 20.

Siófok:                                          január 23.                 

Békéscsaba:                                 február 21.

Kaposvár:                                     január 24.                 

Szeged:                                        február 22.

Nagykanizsa:                               január 25.                 

Budapest, XI., Savoya park:       feb. 26.

Budapest, XIV., Fogarasi út:       jan. 28-29.    

Eger:                                            február 27.

Tatabánya:                                  január 30.                 

Miskolc:                                       február 28.

Veszprém:                                   február 14.                

Nyíregyháza:                              február 29.

 

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004