PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Még az idén megnyílik az OBI 23. magyarországi áruháza Kecskeméten
2008.10.01. kereskedelem/OBI forrás: PeppeR

Újabb megyeszékhelyen lesz partner az otthonteremtésben az OBI

Idén nyitja meg kapuit Kecskeméten az OBI 23. magyarországi áruháza, amely Kecskemét és Bács-Kiskun megye otthonteremtő- és barkácsközpontjának szerepét kívánja betölteni. A szintén idén nyíló, második szegedi áruházzal együtt így az OBI magyarországi áruházainak teljes alapterülete idén több mint 10%-kal, mintegy 17.000 m2-rel bővül. Az Izsáki úton épülő, 8.200 négyzetméter összesített alapterületű áruház a piacvezető áruházlánchoz méltó választékkal és árakkal várja majd a vásárlókat. Az építkezés mai bokrétaünnepén Reiter László, az OBI magyarországi ügyvezető igazgatója és Sipos László, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere emlékhengert helyezett az áruház alapjába.

 

Az OBI 23. magyarországi áruházának építési munkálatai idén tavasszal kezdődtek Kecskeméten az Izsáki út és Kórhánközi út közötti részen. A Dalessa Kft. beruházásában és az EMEL Kft. kivitelezésében megvalósuló építkezés eredményeként egy 4.700 négyzetméteres belső eladótérrel és 2.400 négyzetméteres kertészettel rendelkező, korszerű otthonfejlesztési áruház települ Kecskemétre. Az Izsáki út 12/b alatt, egy bevásárló központ keretei között megnyíló OBI áruház becsült beruházási értéke mintegy 1,5 milliárd forint körül alakul, az induló árukészlet pedig eladási áron számolva 800 millió forintot tesz ki majd ki. Az új áruház működtetése révén az OBI mintegy 80 munkahelyet teremt a Kecskeméten és környékén élők számára. Az árbevételét és a magyarországi üzletek számát tekintve egyaránt piacvezető OBI Hungary komoly reményeket fűz a kecskeméti beruházás sikeréhez.

"A kecskeméti és a szegedi második áruház révén év végére újabb 17.000 m2-rel bővítjük áruházaink alapterületét és ezzel ebben is lényegesen megelőzzük versenytársainkat." - mondta Reiter László, az OBI Hungary ügyvezető igazgatója. "Előzetes kutatásaink szerint sokan várják az OBI megérkezését, hiszen már ismerik áruválasztékunkat, a vevőorientált kiszolgálást és versenyképes árainkat. A kecskeméti áruház megnyitását követően már nem kell senkinek ahhoz Dunaújvárosba, Szolnokra, Szegedre vagy éppen Pestre utaznia, hogy OBI áruházban vásárolhasson. Abban bízunk, és ebben kutatásunk csak megerősít minket, hogy Kecskeméten is sokan keresik majd a hagyományosan négy árucsoportba sorolt termékeinket. Tudjuk, hogy Kecskeméten és környékén sokan tervezik otthonuk bővítését, átalakítását, vagy új lakás vásárlását, és sokan rendelkeznek saját kerttel, gyümölcsössel is. Mindannyiukra gondolunk, amikor azt állítjuk, hogy az új áruházban is sikeresen tudjuk majd alkalmazni azokat a kereskedelmi, árképzési és kommunikációs módszereket, amelyek révén piacvezető pozíciónkat kivívtuk és megtartottuk. Piaci elsőségünk egyértelmű nyertese a vásárló, hiszen nálunk a piaci igények alapján felépített termékválasztékkal és kedvezőbb árakkal találkozhat, ráadásul a vásárlásra vonzó, vevőbarát áruházi környezetben kerül sor. Arra törekszünk, hogy a >>Lakásból otthont<< szlogen jegyében Kecskeméten is első számú áruházként elégítsük ki a vásárlók otthonteremtéshez és otthonfejlesztéshez kapcsolódó igényeit." - mondta Reiter László, az OBI Hungary ügyvezető igazgatója. Az idén nyíló kecskeméti OBI áruházban mind az építkező, lakásfelújító, otthonaikat és kertjüket szépítő látogatók, mind pedig az ezzel foglalkozó szakemberek megtalálják majd az elképzeléseikhez illő termékeket és szolgáltatásokat. Az új áruház több tízezer áruféleséget, állandó bemutatókat (többek között barkács- és kertigép, valamint fürdőszoba bemutató), továbbá számtalan vevőbarát szolgáltatást (a teljesség igénye nélkül: bankkártyás fizetés, házhoz szállítás, méretre vágás, képkeretezés, festékkeverés, szőnyegszegés, függönyvarrás, áruvásárlási hitel) kínál (további részletek a háttéranyagban találhatók).

Az OBI gazdasági tevékenysége mellett arra is törekszik, hogy felelős polgárként a helyi közösség szerves részévé váljon, ennek során pedig a környezettudatos gondolkodás kiemelt szerepet kap. Az OBI kínálatában megtalálhatóak a mérgező anyagoktól mentes festékek és lakkok is, a termékek egy része újrahasznosítható, környezetbarát anyagból készült, a faáruk pedig kizárólag erdőgazdálkodási telepítésből származnak. A gyerekek környezettudatos nevelését szolgálja az immár 12. évébe lépett hódprogram. Legutóbb, a WWF-fel közösen szervezett hódismereti órák keretében idén koratavasszal az ország 16 városának 18 OBI áruházában összesen mintegy 2300 általános iskolás szerezhetett tudást rendhagyó környezetismeret óra keretében egy, a családját és otthonát szerető és ápoló állat életéről. A hódprogram szerves részét alkotó hódvisszatelepítési program sikerét pedig többek között az jelzi, hogy ma már mintegy 500 hód él újból szabadon Magyarországon.

Az OBI 1994-ben nyitotta meg első magyarországi áruházát Budapesten. Az áruházlánc a 2007-2008-as gazdasági évben is folytatta dinamikus expanziós politikáját. Ennek köszönhetően piaci versenytársai közül a legtöbb helyen, hat budapesti és tizenöt vidéki áruházban, 150.000 m2 eladótéren, 1760 munkatárssal várja a látogatókat. Az áruházlánc árbevétele a 2008. április 30-val zárult gazdasági évben 53,7 milliárd forintot tett ki, 16 millió látogatót fogadott, akik közül 8,3 millióan vásárlóvá is váltak. 2004 decemberében a magyarországi OBI áruházlánc a piaci szereplők közül elsőként kapott Superbrands díjat, majd 2008-ban újból elnyerte a díjat. Mindezzel az OBI megerősítette helyét a legismertebb és legelismertebb magyarországi márkák sorában.

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004