PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
A Goodman Budapestről irányítja közép-kelet-európai terjeszkedését
2008.05.15. ingatlanfejlesztés/Goodman International forrás: PeppeR
A Goodman (ASX: GMG), az ipari ingatlan és üzleti park fejlesztéssel és létesítménykezeléssel foglalkozó nemzetközi integrált ingatlan csoport ma Budapesten hivatalosan bejelentette a Közép-Kelet-Európára vonatkozó fejlesztési terveit. A Goodman a térségben tervezett terjeszkedést budapesti irodájából irányítja.
 

Terjeszkedés Közép-Kelet-Európában

Az integrált ingatlan csoportként működő Goodman ingatlanfejlesztéssel és létesítménykezeléssel foglalkozik nemzetközi szinten. A csoport üzleti parkokba, ipari ingatlanokba, raktárakba és disztribúciós központokba végez befektetéseket. Ezen kívül több, tőzsdén jegyzett, illetve nem jegyzett papírokból álló ingatlanbefektetési alapot is ajánl, amelyek segítségével a befektetők hozzáférhetnek a csoport különleges szolgáltatásaihoz és ingatlan eszközeihez.

A Goodman kezelt ingatlanvagyonának összértéke 21,3 milliárd euró (mintegy 5 500 milliárd forint). A csoport 650 ingatlant kezel, s ezzel a világ legnagyobb, tőzsdén jegyzett ingatlanbefektetési csoportjainak egyike, mely 18 országban, 37 irodában több mint 1 300 alkalmazottat foglalkoztat. Európában a Goodman az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Törökországban, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Magyarországon rendelkezik irodával.

A Goodman ma hivatalosan bejelentette Budapesten a közép-kelet-európai piacra vonatkozó fejlesztési terveit. A térség lendületes gazdasági növekedése, magas fogyasztói költése és még mindig fejlődő ipari tevékenysége miatt a Goodman jelentős növekedési lehetőségeket lát a régióban. A magas minőségű raktárterületek iránti kereslet meghaladja a kínálatot, a munkaerő nyugat-európai összehasonlításban is versenyképes, a jogrendszerek megbízhatóak és átláthatóak. A régió kitűnő földrajzi helyzete szintén előnyt jelent.

A kezdeti időszakban a Goodman a magas minőségű raktárakra helyezi a hangsúlyt Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Romániában és Szlovákiában. Török Zsombor, Közép-Kelet-Európai regionális igazgató szerint "a nemzetközi logisztikai piac résztvevői és a gyártók továbbra is folytatják logisztikai és gyártási létesítményeik áthelyezését Közép-Kelet-Európába. Örömmel válaszolunk a minőségi raktárterek iránti keresletre oly módon, hogy a Goodman integrált ügyfélszolgáltatásait ajánljuk."

A Goodman Magyarországon

A Goodman terjeszkedési terveit a térségben a közép-kelet-európai régió budapesti központi irodája fogja irányítani. Az ország stratégiai elhelyezkedése, a logisztikai folyosók és a hét szomszédos ország miatt Magyarország hosszú távon vonzó közép-európai központ és működési kiindulópont lesz a régióban.

A Goodman jelenleg egy 22 000 négyzetméter alapterületű raktárt fejleszt Gyálon, Budapest vonzáskörzetének egyik frekventált logisztikai pontján. A rugalmas és kiváló minőségű létesítmény stratégiai elhelyezkedésű, az MO-ás körgyűrű és a Budapestet az ország délkeleti részével és Romániával, Szerbiával és a Balkánnal összekapcsoló M5-ös autópálya kereszteződésénél található. A gyáli projekt 2009 első negyedévétől áll majd a bérlők rendelkezésére.

2006-ban a Goodman egy 23 610 négyzetméter alapterületű raktármegoldást kínált Kecskeméten a Bertrans számára, amely Magyarország egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatója. A megoldást egy visszabérlési tranzakció, valamint egy új, 10 000 négyzetméter alapterületű, magas minőségű raktár kialakítása jelentette. A Goodman átvette a Bertrans meglévő logisztikai parkját egy 44 000 négyzetméternyi földterületen Kecskeméten. Ez a megoldás lehetővé tette a Bertrans számára, hogy az ingatlan a mérlegét ne terhelje, de tevékenysége ugyanabban a létesítményben folytatódjon. Ugyanakkor a Goodman megvásárolt egy 20 000 négyzetméternyi földterületet a meglévő logisztikai park mellett, és ott egy új, a Bertrans logisztikai és üzleti igényeinek megfelelő, sikeres üzleti növekedésüket támogató 10 000 négyzetméter alapterületű raktárt és 165 négyzetméter alapterületű irodát fejleszt.

Miután 2007-ben a Goodman egy másik jelentős logisztikai szolgáltató, a HOPI részére sikeresen valósított meg egy 23 000 négyzetméteres visszabérlési tranzakciót Magyarországon, ma már egy 16 000 négyzetméter alapterületű megoldást fejleszt számukra Szlovákiában, a pozsonyi régióban. A projekt a Goodman kiemelkedő méretű, 180 000 négyzetméter alapterületű logisztikai központjának a részét képezi, amely Senecben, Szlovákia legfőbb disztribúciós központjában épül. A térség már most is jelentős nemzetközi logisztikai piaci szereplőknek ad otthont. A 180 000 négyzetméteres logisztikai központ raktározási, disztribúciós, és könnyűipari gyártási létesítményeknek megfelelő raktár- és irodai tereket kínál. A HOPI raktár mellett a Goodman jelenleg három spekulatív raktározási egységet épít, több ügyfél által történő felhasználás céljából. Az I. ütem 2008. augusztusi átadásakor a mintegy 30 000 négyzetméteres létesítmény 28 816 négyzetméternyi raktárból, 1 280 négyzetméternyi irodából és 300 négyzetméternyi technikai helyiségekből áll majd.

"Meggyőződésünk, hogy különleges "own-develop-manage" üzleti modellünk a kulcsa a régióban elért sikereinknek. Logisztikai eszközeink hosszú távú tulajdonosai, az ügyfeleink élvezik a mérlegen kívüli finanszírozási ügylet pénzügyi biztonságát. Ezen kívül az is biztosíték számukra, hogy az ingatlanjainkat kitűnő minőségben fejlesztjük és üzemeltetjük. Levesszük a vállukról a terhet, nem kell foglalkozniuk az ingatlan kezelésével, amely lehetővé teszi, hogy fő üzleti tevékenységeikre fókuszáljanak." - tette hozzá Török Zsombor.

Megjegyzés a szerkesztők számára:

A Goodman Csoportról (ASX: GMG)

A Goodman egy integráltan működő ingatlan csoport, amely Ausztráliában, Új-Zélandon, Ázsiában, Európában és az Egyesült Királyságban végez üzleti tevékenységet.

A Goodman Csoport - melynek a legfőbb tagjai: a Goodman International Limited és a Goodman Industrial Trust - tőzsdei értéke mintegy 5,1 milliárd euró (megközelítőleg 8,4 milliárd ausztrál dollár - 2007. december 31-én), amellyel az ausztrál tőzsdén jelen lévő legnagyobb ipari ingatlanfejlesztési csoport, valamint ipari- és üzleti parkokat magában foglaló létesítmények különleges alapjainak globálisan a második legnagyobb, tőzsdén jegyzett kezelője.

A Goodman integrált "own-develop-manage" ügyfélkiszolgálási filozófiája biztosítja, hogy az ügyfeleik végponttól végpontig tartó megoldást kapjanak ingatlanigényeikre. Több mint 1300 alkalmazottjával és 18 országban működtetett 37 irodájával a Goodman globálisan ki tudja elégíteni az ügyfelei szükségleteit, bárhol is merüljenek fel terjeszkedési vagy fejlődési igényeik. Európában a Goodman az Egyesült Királyságban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Törökországban, Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Magyarországon rendelkezik irodákkal.

Kérjük, látogasson el a: www.goodman.com honlapra!

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004