PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
A Flextronics megnyitotta az ország első vállalati elektronikai tanműhelyét
2008.02.15. elektronikai ipar/Flextronics forrás: PeppeR
Mintegy 150 millió forintos beruházás és közel egy éves munka eredményeként ma nyílt meg az ország első vállalati elektronikai tanműhelye. A Flextronics International Kft. Zalaegerszegi Ipari Parkjában megnyíló intézmény jelenleg mintegy 54 diák számára teszi lehetővé, hogy magas fokú gyakorlati szakismereteket szerezzen. Az országban egyedülálló tanműhely legnagyobb értéke, hogy benne a tananyag, a gépek, a berendezések, és a szoftverek együtt fejlődnek az iparral. Ennek köszönhetően, az itt végzett szakemberek már a képzés során elsajátítják a Flextronics-nál megtalálható csúcstechnológiai ismereteket, és olyan tudással kerülnek a munka világába, amellyel biztosan megállják a helyüket.
 

A tanműhely átadáson többek között megjelent Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere, Tarcsi Gyula a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Koordinációs Államtitkára és Nicolas Vil, a Flextronics Zalaegerszeg ügyvezető igazgatója, aki képviselte az ipari parkban működő gyáregységek igazgatóit is.

A Flextronics strukturálása, illetve a piacon betöltött szerepe megköveteli a magasan kvalifikált munkaerőt. Ezért határozott a cég vezetősége úgy, hogy a szakképzés elősegítése érdekében létrehozzák vállalati elektronikai tanműhelyüket, amely piacképes szakma megszerzését teszi lehetővé az ott tanulók számára. Ennek révén a tanulók megismerhetik a modern termelési eszközöket, naprakész szakismerethez juthatnak, míg a vállalat részére előnyként jelentkezik, hogy a tanműhely elősegíti a munkaerő utánpótlás biztosítását.

A Flextronics hosszú hónapokon keresztül együtt dolgozott a város, a helyi szakképző intézmények és az ipari kamara vezetőivel és képviselőivel a program megvalósításán. A terv megvalósulásával a diákok a második félév gyakorlati képzését már a Flextronics tanműhelyében teljesíthetik. A beruházás eredményeként létrejött oktatóbázisban a Ganz-Munkácsy és a Deák-Széchenyi Szakközépiskola mechatronikai műszerész, illetve műszaki informatikus szakos tanulói szerezhetnek magas szintű gyakorlati tudást.

A Flextronics az év eleje óta intenzíven bővíti munkatársai létszámát, Zalaegerszegen, Sárváron és Nyíregyházán együttesen közel 2000 új munkatárs felvételét célozza. A vállalat abban bízik, hogy a tanműhely létrehozása és sikeres működése hosszútávon hozzájárul a magasan képzett és a vállalathoz kötődő munkatársak felvételéhez.

 
<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004