PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Társadalmi összefogás a gyermekekért
2005.09.05. háztartási cikkek/EVM Rt. forrás: PeppeR
Az EVM Rt. és a FOREST-PAPÍR Kft. a leggyakoribb háztartási gyermekbalesetek megelőzését célzó társadalmi programot indított el. A két cég együttműködésének köszönhetően olyan kiadvány készült, mely nemcsak felhívja a figyelmet a leggyakoribb háztartási baleset- és veszélyforrásokra, hanem gyakorlati tanácsokkal, szakértő segítséggel is szolgál a szülőknek. A "Biztonságban otthon" program szakmai tanácsadója dr. Smrcz Ervin, a Heim Pál Gyemekkórház főtanácsadója. A "Biztonságban otthon" című kiadványt szeptemberben kapták kézhez az ország óvodáinak vezetői, s rajtuk keresztül az idén beiratkozott kiscsoportos ovisok és szüleik, akik együtt lapozhatják a könyvecske tanulságos és kedves oldalait.
  Az EVM Rt. folyamatos megújulási stratégiájába beletartozik az is, hogy aktívabb szerepet vállaljon a társadalmi életben. A nagyvállalatok társadalmi szerepvállalása az utóbbi években egyre nagyobb szerephez jut; ennek kapcsán állnak nagy cégek olyan társadalmi problémát jelentő ügyek mellé, amelyek így orvosolhatók, vagy legalábbis enyhíthetők. Ez a gondolkodás vezette az EVM Rt-t is, ügyének pedig megnyerte a FOREST-PAPÍR Kft.-t. A két vállalat összefogása már korábban megmutatkozott, hiszen mindkét cég használja termékein a Magyar Termék emblémát, ezzel népszerűsítve az itthon gyártott háztartási vegyiárukat, kozmetikai és papírtermékeket.

"Társadalmi programunk keretében, melyet a FOREST-PAPÍR Kft.-vel közösen alakítottunk ki, első lépésként a gyermekek életének, biztonságának megóvásáért kívánunk hathatós segítséget nyújtani kisgyermekes családok tízezreinek."- hangsúlyozta Bittera Tamás, az EVM Rt. vezérigazgatója. "A program központi elemét a "Biztonságban otthon" kiadvány képezi. A kiadvány terjesztése óvodákon keresztül történik, így az ország egész területén összesen 2.155 óvoda kiscsoportos óvodásai és szülei kapták kézbe kiadványunkat szeptember első heteiben. Emellett a FOREST-PAPÍR Kft. egyes termékeihez, elsősorban szalvétákhoz csomagolva is lehet majd a könyvecskével találkozni. Már tervezzük társadalmi programunk következő lépéseit, melyek megvalósítása természetesen függ a mostani program fogadtatásától, sikerétől is."

A "Biztonságban otthon" kiadvány azért fókuszál éppen a háztartási balesetek különböző fajtáira, mert a felmérések szerint a 3-6 éves korú gyermekek körében, a leggyakoribb maradandó sérülést okozó, vagy rosszabb esetben halálhoz vezető balesetek zöme otthon következik be. Elképesztő, mennyi gyermek sérül meg otthon, a legveszélytelenebbnek tűnő helyzetekben, például vasárnapi ebédfőzés során úgy, hogy kóstolás közben leönti, leforrázza magát forró levessel. A kiadvány tehát a leggyakrabban előforduló és esetenként a legsúlyosabb kimenetelű, otthoni gyermek baleseteket tárgyalja, így szó esik: a mérgezés, az áramütés, az égési sérülés, a fejsérülés, a fulladás, az esés és a kutyaharapás következtében bekövetkezett balesetek megelőzéséről.

A kiadvány dr. Smrcz Ervinnek, az ország legnagyobb gyermekkórháza, a Heim Pál Gyermekkórház volt főigazgatójának, jelenlegi főtanácsadójának lektorálásával, szakmai véleményének kikérésével készült, aki orvosként évtizedek óta, nap mint nap olyan gyerekeket gyógyít, akik sajnos legnagyobb számban ilyen balesetek miatt kerülnek a kórházak baleseti osztályaira.

"Szülőkként, testvérekként egyaránt aggódunk szeretteinkért és otthonainkban minden tudásunkkal azon vagyunk, hogy biztonságban tudjuk őket." - összegezte a program célját Bittera Tamás. "Mégis, minden elővigyázatosságunk ellenére történhetnek kisebb-nagyobb balesetek, ezért arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy gondossággal, odafigyeléssel hogyan előzhetőek meg ezek. Kiadványunkat megismerve a szülők képesek lesznek gyors és szakértő segítséget nyújtani bajba jutott gyermeküknek, ugyanakkor a kicsikben is tudatosíthatjuk, melyek azok a helyzetek, amik veszélyesek, s kerülniük kell. A rajzokon jól látható, hogy Barnus, a gyermekekre vigyázó helyes kis mackó, hogyan védi meg a kicsiket a rájuk leselkedő veszélyektől. Remélem mindenki haszonnal forgatja majd kiadványunkat, s legalább annyi örömet talál a lapozgatásában, mint amilyen szeretettel készítettük."

 
<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004