PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Oktatási költségcsökkentés helymeghatározással
2012.04.11. számítástechnika/Zebra Technologies forrás: PeppeR

Egy angliai főiskola a világon elsőként optimalizálja működési költségeit a hallgatók helyének automatikus meghatározásával

Magyarországon az egészségügy és a vendéglátás rejt hasonló megtakarítási lehetőséget

A közép-angliai West Cheshire College szakközép- és főiskola nemrég sikerrel vezette be a Zebra valós idejű helymeghatározó megoldását. A Zebra helymeghatározó technológiája lehetővé teszi, hogy a főiskola pontosan kövesse, kiértékelje és kezelje a diákok mozgását az oktatási létesítményben és közterületein. Az azonnali, valós idejű, összesített kihasználtsági adatok alapján a főiskola vezetése pontosan látja, hányan vannak jelen az órákon. A diákok mozgási rendszerének felmérése lehetővé teszi a rendelkezésre álló források, valamint az oktatói és kiszolgálói munka optimalizálását a különböző területeken.

 

A rendszer 20.000 diákot, valamint a tanárokat képes a West Cheshire College két részlegén nyomon követni, helyüket 95 százalékos biztonsággal, 3 méteres pontossággal tudja meghatározni. Az új technológia javítja a működési hatékonyságot, így növeli a tantermek kihasználtságát és pontosítja az épületek karbantartási igényeit. A pontos beiratkozási és óralátogatási adatok az állami támogatás elnyerését is elősegítik, hiszen láthatóvá teszik a főiskolai források felhasználásának hatékonyságát és bevételi lehetőségeket is teremtenek. A rendszernek köszönhetően felére csökkent az elsősegély nyújtásban képzett munkatársak helyének meghatározásához szükséges idő, és már a rendszer beüzemelésének kezdetén 4%-kal lehetett csökkenteni a HR költségeket.

Beiratkozáskor egy helymeghatározóval és két vonalkóddal ellátott azonosító kártyát kapnak kézhez a diákokat. A pontos helymeghatározás a főiskola számára lehetővé teszi, hogy a diákok helyzetét a nyitott tanulói zónában is azonosítsa, ahol az adott időben így egyszerre akár 2 vagy 3 különböző órát is tarthatnak. A közeljövőben a rendszert további rendszerekhez, így a fűtés- és hűtésrendszerhez, valamint a világításhoz is hozzá kívánják kapcsolni a hatékonyság növelése és a működési költségek csökkentése érdekében.

"A helymeghatározáson alapuló költségcsökkentés és a folyamatok optimalizálása számos területen már teljesen bevett" - mondta Halász Árpád, a Zebra Technologies regionális értékesítési vezetője. "A gyártás és a logisztika területén már jónéhány rendszert telepítettünk, ezek nélkül a korszerű elektronikai gyártás vagy a hatékony raktármenedzsment elképzelhetetlen. Új területként jelenleg elsősorban az egészségügyre, valamint a szállodaiparra és vendéglátásra koncentrálunk, ahol kutatásaink szerint óriási szükség lenne az automatikus helymeghatározásra, és ahol ezek alkalmazása komoly megtakarítást jelenthetne a kórházaknak illetve a szállodáknak." - mondta Halász Árpád.

A Zebra Technologies
Az innováció és megbízhatóság kapcsán ismert Zebra Technologies olyan technológiákat fejleszt, melyek az ügyfeleknek a lehető legjobb lépések meghozatalát segítik. A cég portfóliója a vonalkód-, számla-, kártya- és RFID nyomtatók és az azokhoz szükséges anyagok gyártását öleli fel. A Zebra megoldásai lehetővé teszik a termékek, anyagok, emberek és tranzakciók valós idejű helymeghatározását, ami a bonyolult helyzetekben is teljes átláthatóságot biztosít. A Zebra megoldásaira vonatkozó további információért kérjük ide látogasson: www.zebra.com.

 




<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004