PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
A gyors átárazás lépéselőnyt jelent
2012.01.03. számítástechnika/Zebra Technologies forrás: PeppeR

Az adóváltozások és a téli akciók idején különös fontossága van a pontos árazásnak

A január 1-vel életbelépett adóváltozások, az ehhez és a téli kiárusításokhoz kapcsolódó ármódosítások kapcsán különös jelentősége van a gyors és pontos átárazásnak. Egy kiskereskedelmi árazással és leltár menedzsmenttel foglalkozó szoftver vállalat, a SofTechnics szerint a megfelelően integrált ármenedzselési szoftver, hordozható számítógép és a mobilnyomtatás révén 25-40%-kal csökkenthetőek az árazási költségek. Az áruk átárazásának jelentősége megváltozott: a korábban pusztán a hibák korrigálására irányuló lépésből mára olyan stratégiai eszközzé vált, amellyel a kereskedők a forgalom növelését segítik elő. Az árváltoztatásokat gyakran regionális, a gyakori változásra építő, promóciós, szezonvégi kiárusítást, a kínálat megváltozását szolgáló stratégiák vagy éppen az adóváltozások indukálják.

 

"A későn vagy pontatlanul alkalmazott árcsökkentés - kihagyott eladási lehetőségek és a megnövekedett munkaerőköltség formájában - feleslegesen kerül milliókba a kiskereskedőknek. Az ilyen ármódosítás ráadásul azt a veszélyt is magában hordozza, hogy adott esetben jogszabályt sértenek vagy az áru kifizetésével kapcsolatos visszaélésbe ütköznek" - vélte Halász Árpád, a Zebra Technologies regionális értékesítési vezetője. "Európa nagyrészén az általános árpolitikát az üzletláncok központjai alakítják, igazi jelentősége mégis az egyes üzletekben van. Ahhoz, hogy az árváltozások igazán hatékonyak legyenek, az egyes üzleteknek kell lépést tartania a változó marketing stratégiával és árakkal."

A valós idejű mobil nyomtatók az árazási stratégia kialakítása és végrehajtása közötti időt rövidítik le töredékére. Ezek a nyomtatók nemcsak az árfeltüntetés hatékony eszközei, hanem a munkaerőköltség csökkentésére és a leárazások pontos követésére is megoldást jelentenek.

A gyakorlatban négy különböző fajta rendszeres árazási igény merül fel az adott lánctól, üzlettől és termékektől függően. A mindennap alacsony ár rendszert csinál a leárazásból, mégpedig arra a megfontolásra építve, hogy a vásárlók mindig a legjobb árat keresik. Ez az agresszív stratégia folyamatos odafigyelést és az üzleten belüli 100%-osan pontos végrehajtást igényli.

A szezonvégi és a különleges alkalmakhoz kapcsolódó kiárusítások az éves eladások jelentős részét tehetik ki. Az üzleten belüli leárazás lehetősége erős fegyver a kiskereskedő kezében, de ha ezt például a sokak által kedvelt “piros filces—áthúzós” módszerrel teszi, ez nem garantálja a pontosságot, valamint nem is tekinthető költség- és humán erőforrás-hatékony megoldásnak.

Egyes helyeken a regionális árazás is széles körben elterjedt. A vásárlói szokások elemzésére építve egy üzletlánc központja dönthet úgy, hogy egyes régiókban a volumen veszélyeztetése nélkül a margin növelése érdekében árat emel, más régiókban viszont pontosan a volumen megtartása érdekében - akár a margint csökkentve is - árat mérsékel. Ebben az esetben is az árazási stratégia pontos és valós idejű megvalósítása a siker kulcsa.

Az ároptimalizálást végző szoftver alkalmazások pontosan meg tudják határozni az egyes áruk leárazásának optimális idejét és mértékét, akár még a földrajzi és demográfiai adatokat is képesek figyelembe venni. Természetesen azt nem tudják garantálni, hogy az egyes áruházakban valóban időben megtörténik az átárazás.

"Üzlettől esik el az a bolt, ahol az árak változtatása, az átcímkézés vagy a leárazások elvégzésére nem a megfelelő módszert választják, ráadásul az adótörvények megsértése jogi következményei is lehetnek." - mondta Halász Árpád. "A Zebra egyik partnere például kiszámolta, hogy korábban a kiárusításra történő előzetes felkészülés a kiárusítás teljes nyereségének 20 %-át vitte el. Ráadásul nemcsak pénzügyi értelemben érdemes a veszteséget nézni, hanem arra is gondolni kell, hogy a pontatlan leltár nyilvántartás vagy a munkatársak felesleges dolgoztatása mind-mind elszalasztott értékesítési alkalmat jelent. A mi megoldásaink azt teszik lehetővé, hogy a kereskedők ténylegesen a vásárlókra tudjanak koncentrálni. Ennél többet pedig nem is adhatunk nekik." - mondta Halász Árpád.

A Zebra Technologies
Az innováció és megbízhatóság kapcsán ismert Zebra Technologies olyan technológiákat fejleszt, melyek az ügyfeleknek a lehető legjobb lépések meghozatalát segítik. A cég portfóliója a vonalkód-, számla-,kártya és RFID nyomtatók és az azokhoz szükséges anyagok gyártását öleli fel. A Zebra megoldásai lehetővé teszik a termékek, anyagok, emberek és tranzakciók valós idejű helymeghatározását, ami a bonyolult helyzetekben is teljes átláthatóságot biztosít. A Zebra megoldásaira vonatkozó további információért kérjük ide látogasson: www.zebra.com

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004