PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Miért sárga a hód metszőfoga?
2009.02.27. kereskedelem/OBI forrás: PeppeR
Nagy sikerrel zárult az OBI Hungary és a WWF Magyarország idei hódóra sorozata. A január 14-től február 27-ig tartó országos programon 16 város 18 OBI áruházában több mint 2000 általános iskolás diák ismerkedett meg Európa legnagyobb rágcsálójának életével. Az idei programsorozat sikerét az is jelzi, hogy már most jelentkeztek iskolák egy hasonló jellegű környezetismereti órán történő jövő évi részvételre.
 

Minden korábbit felülmúló érdeklődés övezte a ma Nyíregyházán záruló országos hódóra sorozatot. A szervezők tapasztalatai újból azt igazolták, hogy a diákok különösen fogékonyak azokra a tanórákra, melyek az iskola falain kívül teszik lehetővé egy-egy téma részletes megismerését. A program több mint 10 éve során felhalmozott tapasztalatok beépítése révén a WWF szakemberei által az OBI áruházakban tartott hódórák lehetővé teszik, hogy egy valaha kihalt, mára Magyarországon újból honos állat élete példáján keresztül szerezhessenek a gyerekek gyakorlati környezetismereti és természetvédelmi tudást.

A programokon főleg 9 - 13 éves diákok vettek részt, több osztály értelmi fogyatékkal élő, illetve látássérült diákokkal foglalkozó iskolákból érkezett. A nagyfokú érdeklődést jelzi, hogy az általános iskoláknak történt meghirdetés ellenére még óvodai csoportok is jelezték, szívesen részt vennének egy-egy OBI áruházbeli HÓDÓRÁ-n.

Az órákat tartó WWF szakemberek szerint a gyerekek kifejezetten érdeklődőek voltak és odafigyeltek a részletekre is. Nem egyszer zavarba ejtő kérdéseket is feltesznek, például arról, hogy miért nem fehér a hódok metszőfoga, és vajon hogyan néz ki belülről egy hódvár. Sokan jelezték azt is, hogy mindenképpen részt vesznek az órákhoz kapcsolódó pályázaton is. Az órákon szerzett ismeretek alapján a diákok hódismereti totót tölthetnek ki. A helyes válaszokat március 14-ig visszaküldők között sorsolás dönti el, hogy melyik csoport vehet részt egy természetvédelmi osztálykiránduláson. A hódórákkal egy időben a WWF és az OBI szövegíró és képregény-készítő pályázatot is indított, amelyre az általános iskolások a hódról szóló versekkel, rajzokkal nevezhetnek. A pályázatok célja, hogy ne csak a hóddal kapcsolatos ismeretek elsajátítására nyíljon lehetőség, hanem a természetvédelem kapcsán a gyerekek szabadon kibontakoztathassák fantáziájukat és alkotókedvüket is. Mindez azt szolgálja, hogy ezek a gyerekek a környezetükkel törődő, a természetet védő felnőttekké váljanak.

 




<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004