PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Kormányzati támogatással országos konferenciasorozat indult a szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről
2009.01.29. számítástechnika/BSA forrás: PeppeR
A szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről indított országos konferenciasorozatot a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Magyar Szabványügyi Testület. A tájékoztatókból és konzultációs lehetőségekből álló konferenciasorozat egy hónap alatt 9 városban kerül megrendezésre. A tervek szerint több száz vállalat pénzügyi vezetője és könyvelője számára tudatosodik a szoftvernyilvántartás fontossága és ismeri meg a szoftverek számvitelével összefüggő információkat.
 

Február 3-án Győrben, a Hotel Famulusban lesz a következő állomása az országos konferenciasorozatnak, amely a szoftverek nyilvántartásával, számvitelével és ellenőrzésével kapcsolatos hiányos vállalkozói ismeretek átadását pótolja. A konferenciasorozat elindítása azon a kormányzati felismerésen alapul, hogy számos vállalkozás vezetője a mai napig nincs azzal tisztában, hogy az APEH revíziók 2008-tól már kiterjedhetnek a szoftvereknek, mint a vállalat eszközeinek a nyilvántartására is. A vállalkozások pénzügyi vezetőinek és könyvelőinek szóló előadásokat és konzultációkat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ellenőrzési Főosztálya, valamint a Magyar Szabványügyi Testület szakemberei tartják. Azok számára pedig, akiknek a szoftver licencekkel kapcsolatban alapvető ismeretekre van szükségük, az IPR Insights tanácsadó cég tart egy általános és átfogó ismertetőt. A konferencia szervezője a Complex kft., az Adó lapcsalád kiadója.

Az előadásokon résztvevők többek között megtudhatják, hogy az APEH milyen módon ellenőrzi a szoftvereket, milyen szoftverlicenc típusok vannak, és hogyan kell a szoftverlicenceket a könyvekben szerepeltetni. Ha pedig valamelyik vállalkozás korábban még nem készített felmérést a vállalat által használt szoftverekről, akkor itt betekintést nyerhet azokba a nemzetközileg is elfogadott szabványokba is, melyek a szoftver gazdálkodás folyamatait minden szempontnak megfelelő módon szabályozzák.

A konferenciák reggel 9.30 –tól az alábbi helyszíneken kerülnek megrendezésre:

február 3.    Győr, Hotel Famulus,
február 6.    Miskolc, Károly Hotel
február 10.  Szeged, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
február 13.  Székesfehérvár, Hotel Novotel
február 17.  Kecskemét. Hotel Három Gúnár és Rendezvényvár
február 20.  Pécs Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara
február 24.  Zalaegerszeg. Balaton Hotel
február 27.  Budapest Ramada Plaza

A részvétellel kapcsolatban további információ a Complex.hu weblapon található.

 
<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004