PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Hódolat a környezetvédelemnek
2009.01.13. kereskedelem/OBI forrás: PeppeR

Megkezdődnek az OBI és a WWF idei hódórái

Január 14-én ismét elindítja az OBI Hungary és a WWF Magyarország a nagysikerű hódóra-sorozatot, amelynek keretében 16 város mintegy 2300 általános iskolás diákja ismerkedhet meg Európa legnagyobb rágcsálójával. A természetvédelmi órákat január közepétől február végéig az OBI tizenöt vidéki áruházában tartják meg, a budapestiek közül pedig a Soroksári úti, a Savoya parki és a Fogarasi úti áruházakba várják az érdeklődő diákcsoportokat.

 

A WWF Magyarország az OBI kizárólagos anyagi támogatásával 1996-ban indította el Magyarország első sikeres emlős-visszatelepítési programját. A visszatelepítések célja, hogy az eurázsiai hód, amely a 19. században több mint egy évszázadra eltűnt Magyarországról, ismét része legyen a hazai, ártéri élővilágnak. A hódtelepítés befejezéseként 2008 októberében a Tisza mentén engedtek szabadon 14, Németországban vadon befogott eurázsiai hódot. A hazánkba visszatelepített hódok száma már meghaladja a 200-at. A program sikerének, a hazai szaporulatnak és a környező országokból történő természetes bevándorlásnak köszönhetően jelenleg több mint 500 hód él Magyarországon.

Az OBI és a WWF együttműködésének része, hogy az ország különböző városaiban lévő OBI áruházakban tartandó hódismereti órák keretében a hódok életmódjával és a természetben betöltött szerepével is megismertetik az általános iskolás diákokat. Idén január 14. és február 27. között 16 város 18 áruházában zajlik az országos programsorozat.

Az órákon szerzett ismeretek alapján a diákok hódismereti totót tölthetnek ki. A helyes válaszokat visszaküldők között sorsolás dönti el, hogy melyik csoport vehet részt egy természetvédelmi osztálykiránduláson. A hódórákkal egy időben a WWF és az OBI szövegíró és képregény-készítő pályázatot is indít, amelyre az általános iskolások a hódról szóló versekkel, rajzokkal nevezhetnek. A pályázatok célja, hogy ne csak a hóddal kapcsolatos ismeretek elsajátítására nyíljon lehetőség, hanem a természetvédelem kapcsán a gyerekek szabadon kibontakoztathassák fantáziájukat és alkotókedvüket is.

Az OBI Hungary nem véletlenül támogatja a kezdetektől a WWF hódprogramját. Ezzel egy olyan ügyet karol fel, amely jól tükrözi a vállalat környezettudatos szemléletét, egyben minden városban lehetőséget ad elkötelezettségének bemutatására. Az OBI kiemelten fontosnak tartja a fiatal korosztály környezeti nevelésének ügyét, az áruházakban zajló környezetismeret órák erre különleges lehetőséget adnak. A hód ráadásul jelképként is fontos, hiszen egy családban élő, környezetét és otthonát tudatosan építő állatról van szó. Az ország legnagyobb otthonfejlesztési áruházláncában minden megtalálható ahhoz, hogy a hód példáját követve mindenki saját maga is tudja építeni és szépíteni otthonát, lakókörnyezetét.

"A sikeres hód-visszatelepítési program lezárulása után különösen fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogyan járulhatnak hozzá a hódok és környezetük védelméhez. A hódóra segítségével a gyerekek játszva megtanulhatják, milyen veszélyek leselkednek a hódokra, és hogyan lehet őket megvédeni." - tette hozzá Magyar Gábor, a WWF Magyarország igazgatója.

HÁTTÉRANYAG
A hódismereti órák megrendezésére 2009-ben az alábbiak szerint kerül sor:

Kecskemét: január 14.
Szekszárd: január 15.
Dunaújváros: január 16.
Budapest, IX., Soroksári út: január 20.
Szolnok: január 21.
Békéscsaba: január 22.
Szeged: január 23.
Budaörs: január 28.
Budapest, XIV., Fogarasi út: január 29-30.

Siófok: február 11.
Kaposvár: február 12.
Nagykanizsa: február 13.
Budapest, XI., Savoya park: február 18.
Tatabánya: február 19.
Sopron: február 20.
Eger: február 25.
Miskolc: február 26.
Nyíregyháza: február 27.

 




<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004