PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Nyíregyházán zárul az OBI és a WWF együttműködésében zajló országos hódismereti programsorozat
2008.02.25. kereskedelem/OBI forrás: PeppeR
Az OBI Magyarország és a WWF Magyarország szervezésében február 29-én Nyíregyházán folytatódik és egyben végződik az általános iskolás diákok részére rendezett országos hódismereti programsorozat. Az OBI áruházakban tartott foglalkozások során idén mintegy 2300 általános iskolai tanuló ismerkedhet meg Európa egyik legnagyobb rágcsálójával, magyarországi visszatelepítésének körülményeivel és fontosságával.
 

A WWF Magyarország 1996-ban indította el hód-visszatelepítési programját Gemencen. A kezdeti sikereket további telepítések követték a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, a Tisza-mentén és a Drávánál. A program sikerének is köszönhető, hogy jelenleg több mint 500 hód él Magyarországon. A program megvalósítását a kezdetektől az OBI Magyarország kizárólagos anyagi támogatása teszi lehetővé.

Az OBI és a WWF együttműködésének része, hogy az ország különböző városaiban lévő OBI áruházakban hódismereti órák keretében a hódok életmódjával és a természetben betöltött szerepével is megismertetik az általános iskolás diákokat. Idén már 16 város 18 áruházában zajlik az országos programsorozat január-február folyamán. A program támogatásával az OBI egy hozzá közel álló ügyet karolt fel, hiszen a vállalat életében a környezettudatos gondolkodás és magatartás kiemelt fontosságú, ezért tartja fontosnak és támogatandónak a fiatalok természetvédelmi nevelésének ügyét. Az OBI áruházakban minden megtalálható az otthon és lakókörnyezet fejlesztéséhez, ahogy azt az OBI szlogenje, a "Lakásból otthont" is tükrözi.

Az órákon szerzett ismeretek alapján a résztvevő diákok hódtotót tölthetnek ki. A helyes válaszokat visszaküldők között sorsolás útján dől el, hogy melyik csoport vehet részt egy nemzeti parki osztálykiránduláson. A programsorozattal egy időben a WWF és az OBI szövegíró pályázatot indít, amelyen a diákok hódról szóló verssel vagy elbeszéléssel vehetnek részt, az egyes áruházak pedig helyben hirdetnek rajzpályázatot.

 


<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004