PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
A Roland Berger lett az év legelismertebb logisztikai tanácsadó cége Németországban
2005.10.18. vezetői tanácsadás/Roland Berger forrás: PeppeR
A müncheni székhelyű LOGISTIK inside és a bielefeldi központú Emnid piackutató intézet 2002 óta végez felmérést a Németországban működő logisztikai cégek megítéléséről. Az idén már 300 vezető logisztikai szakember megkérdezésével zajló kutatás négy kategóriában versenyeztette a cégeket. Ezek közül a logisztikai tanácsadók között a Roland Berger Stratégiai Tanácsadók lett a kategória legelismertebb cége.
 

A Logistik Inside és az Emnid által 2002-ben indított kutatás célja, hogy megállapítsa, melyek azok a cégek az ellátási lánc és a logisztika területén, amelyek a legnagyobb elismertségnek örvendenek. A kutatók úgy vélik, hogy a megítélés mértéke egyben egyfajta bizalmi indexet is jelez, vagyis a kutatás nyertesei a leggyakrabban választott, preferált partnerek közé tartoznak.

 

A kutatás három kategóriában - raktározás és anyagmozgatás, logisztikai szolgáltatások, IT megoldások - zajlott az elmúlt években, idén pedig negyedikként kiegészült a logisztikai tanácsadó cégekre vonatkozó kutatással.  A raktározás és anyagmozgatás kategória győztese a Linde, a logisztikai szolgáltatások területén a UPS vitte a pálmát, míg az IT megoldások díj nyertese az SAP lett.

 

A logisztikai tanácsadó cégek kategória győztese és egyben a legelismertebb logisztikai tanácsadó díj nyertese 633 ponttal a Roland Berger Stratégiai Tanácsadók lett, míg a második helyen egy helyi, hamburgi tanácsadó cég végzett 621 ponttal. A harmadik és negyedik helyre a felmérés további nemzetközi tanácsadó céget sorolt. A megkérdezett logisztikai vezetők egyébként 19 különböző tanácsadó céget említettek, de közülük csak négyen érték el a rangsorba illesztéshez minimálisan szükséges 30%-os ismertséget. Ami a tanácsadócégek logisztika iparági ismertségét illeti, a Roland Berger 48%-os piaci ismertséggel a legtöbb vetélytársát is megelőzi.

 

A díjak ünnepélyes átadására 2005. október 18-án kerül sor Berlinben a legnagyobb németországi logisztikai kongresszus keretében.

 

"Magyarországon a Roland Berger az elmúlt időszakban a logisztikával kapcsolatos több jelentős projektet is magáénak tudhat, és specifikus piaci ismeretekre tett szert a nemzetközi vállalatokkal történt, a logisztikai hálózatok optimalizálásával kapcsolatos együttműködése során" - tette hozzá a díj kapcsán Schannen Frigyes, a Roland Berger szakterületért felelős vezető tanácsadója.

 

"A Roland Berger Stratégiai Tanácsadók fontosnak tartja, hogy a logisztikai piac szereplői mihamarabb felkészüljenek az előttük álló komoly kihívásokra." - folytatta Schannen Frigyes. "Egyre több termelővállalat helyezi át vagy nyit új kapacitást a közép-kelet-európai térségben a kedvező üzemeltetési feltételek miatt. Az új gyártási helyszín érinti a beszállítókat és egyben a logisztikai szolgáltatást biztosító vállalatokat is. Ezen cégek esetében jelenleg Magyarországon is strukturális változásoknak lehetünk tanúi. Mindegyik jelentős cég keresi azokat a megoldásokat, hogy miképpen tud versenyképes maradni az Európai Unió keleti részén, hiszen egyszerre jelentkeznek a nyugat-európai szintű elvárások és a kelet-európiai árelőnyben rejlő kötöttségek. Ennek elérése érdekében a logisztikai szolgáltatóknak olyan logisztikai hálózatot - beleértve a szállítást és az esetleges raktározást - kell kialakítaniuk, amely a jelenleginél alacsonyabb költségszinten üzemel és megfelel az új gyárak szigorú szállítási elvárásainak. Tapasztalatunk szerint ez a téma különösen az elektronikai és autóipari szektorban aktuális nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban is."

 

A Roland Bergerről

A Roland Berger Strategy Consultants vállalatot 1967-ben alapították és a világ meghatározó stratégiai tanácsadója. 22 országban 31 irodával működik valamennyi jelentős nemzetközi piacon. 2004-ben a vállalat 530 millió eurós forgalmat ért el 1630 alkalmazott munkájával. A Roland Berger Strategy Consultants egy 130 partner tulajdonában lévő független vállalat. Budapesten 1996 óta működtet irodát. ( www.rolandberger.com )

 
<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004