PeppeR 21 PR Ügynökség
H-2092 Budakeszi, József Attila utca 137. | tel: (+36 23) 454-360 fax: (+36 23) 454-360
e-mail: info@peppepr.hu"...blog: PeppeR:sauce

híreink sajtószoba magunkról
<<ENGLISH
nyomtatás elküldés
keresés:

PeppeR blog

Pepper:Sauce
 
online PR szótár
szakirodalom
 
 
<< vissza
<< vissza a listához
Enuresis-tábor Miskolcon
2005.07.14. egészségügy/Száraz Éjszakák Alapítvány forrás: PeppeR
Az enuresis nocturna nevű betegségtől szenvedő gyerekek számára szervezett Enuresis-tábort a Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány, melynek idén első alkalommal Miskolc adott otthont. Az egyhetes tábor július elején került megrendezésre. Azok a gyerekek vettek részt a táborban, akik életéből a betegség miatt korábban kimaradt a táborozás élménye.
  Az enuresis nocturna (éjszakai ágybavizelés) - amely az 5 évesnél idősebb fiúk és a 6 évesnél idősebb lányok éjszaka történő, akaratlan bevizelését jelenti - a szakemberek becslése szerint a második leggyakoribb gyermekkori betegség az asztma után Magyarországon, hiszen több mint 90 000 gyermek érintett. A betegség szakorvoshoz fordulva, megfelelő gyógyszer szedésével gyógyítható.

Az idei tábornak a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjának nephrológia osztálya volt a házigazdája. A tábor szakorvosi felügyelet mellett zajlott, a gyermekeknek szervezett részletes programok mellett heti két alkalommal szakmai megbeszélés is a program része volt, ahol felkészült orvosok magyarázták el a gyermekeknek az éjszakai ágybavizelés okait. A felkészült szakorvosok munkájának koordinálását Dr. Szabó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház nephrológus szakorvosa vezette.

A táborozó gyermekek számára szervezett programok között volt többek között a Miskolc-Tapolcai barlangfürdő meglátogatása, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei látványosságok többségének megismerése, de a gyerekeknek lehetőségük volt uszodába menni, kipróbálni a lillafüredi gyorsvasutat, vagy remek hangulatú sportvetélkedőkön vehettek részt.

A táborban részt vett Cselényi Krisztina két gyermeke Dominika és Máté is. Az édesanya elmondta, hogy gyerekei fantasztikusan érezték magukat, mindennap valami remek program várta őket, hol barlangfürdőzni voltak, hol moziba vagy éppen színházba mentek. Cselényi Krisztina elmondása szerint számukra nagyon fontos a Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány eddigi tevékenysége, a tábort pedig olyan kezdeményezésnek tartja, mely példaértékű, hiszen a problémáról beszélni kell, megoldást kell találni rájuk, hiszen csak így élhetnek a gyermekek teljes értékű életet.

A szállás, étkeztetés és programszervezés költségeit a Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány állta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház közreműködésével, a szülőket csak az utazás és a költőpénz költségei terhelték.

A Száraz Éjszakák, Derűs Nappalok Alapítvány bízik abban, hogy a táborok megszervezésével nemcsak hagyományt teremt, hanem hozzájárul ahhoz, hogy a betegségben szenvedő gyermekek számára a táborozás élménye ugyanolyan legyen, mint hasonló korú egészséges társaiké, valamint, hogy a betegség számukra ne legyen titkolni, szégyellni való dolog.

Az Alapítvány fontosnak tartja a szülők figyelmét felhívni arra, hogy a betegség megfelelő szakorvoshoz fordulva gyógyítható, kezelhető.

 
<< vissza a listához
min. képernyőfelbontás: 800x600 pixel    •    webdesign © epiteszforum.hu 2004